Projekt “Žene u crvenom”

U sklopu projekta „ Žene u crvenom” od 03. do 07. veljače 2020. godine održat će se niz aktivnosti na temu prevencije moždanog i srčanog udara kod žena kroz koji će se građankama naše Županije kroz razne aktivnosti pružiti stručne informacije o srčanom i moždanom udaru te kako najučinkovitije ukloniti rizične čimbenike i kako ih prevencijom ublažiti.

letak FINAL front (1)letak back (005)

Drugu godinu zaredom Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb u suradnji s partnerima: Upravni odjel za turizam, kulturu i sport OBŽ, Udruga CEREBRO, Hrvatsko narodno kazalište, Gradsko društvo Crvenog križa te Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, nastavlja promovirati i educirati o simptomima i čimbenicima rizika srčanog i moždanog udara te o preventivnim mjerama koje doprinose zdravlju i većoj kvaliteti života.

Osnovni cilj projekta je osvijestiti i educirati ljude o cerebrovaskularnim i kardiovaskularnim bolestima i pomoći mladima te svim građanima naše Županije budući da smo prevenciju prepoznali kao najbrži način sprječavanja bolesti.